HISTORIE

Fra cirkusplads til campingplads

Et af sommerens højdepunkter for alle børn i Bogense var, når turen gik til cirkuspladsen – det område, vi nu kender som vores campingplads. Børnene løb og legede under bænkene i det store telt, nød duften af popcorn og morede sig over klovnene, mens de voksne nød udflugten med familien og fascineredes over de mange dygtige artister.

Når Cirkus Benneweis, som var et stort trækplaster i 1980erne, kom rullende ind i byen med et vogntog så langt øjet rakte, vidste man, at man snart kunne vende næsen mod Vestre Engvej.

En tom græsmark blev forvandlet til et sted, som for et kort periode summede af aktivitet. Det er ikke camping, der beskrives, men cirkus!

Vores campingplads’ areal blev førhen ikke kun brugt til cirkus, men også til mindre markeder og byfester. Og senere sandelig også som øvebane for de unge, der skulle tage motorcykelkørekort…

Med tiden var pladsen ved Vestre Engvej 11, som vi nu kender som vores campingplads, blevet udset som det bedste sted at placere de cirkusser, som kom til byen. Ikke mindst fordi kommunen i 1970erne udså sig den plads som en kommende campingplads og derfor gik i gang med at kloakere og lægge vandrør ind. Det var gode faciliteter for cirkussets dyr og ansatte, der dermed altid havde vand og så videre lige ved hånden.

I starten af 1980erne kunne Bogenses borgere købe aktier i jorden for at bevare udsigten til en fremtid med campingplads på Vestre Engvej. Campingpladsen blev endeligt anlagt sidst i 1980erne – den var dog ikke prangende og der var stadig plads til at afholde cirkus på stedet.

Da campingpladsen efter nogle år ønskede at udvide, udpegede Bogense Byråd en ny cirkusplads, så det blev muligt hen ad vejen at bygge den campingplads, vi kender i dag.

Kilder: daglig leder af Nordfyns Museum Palle E. Petersen samt lokale bysbørn John L. og Birthe L.
Foto: Områdeavisen

Her viser den legendariske sprechstallmeister Nelly Jane fra Cirkus Benneweis, at nu er cirkus ankommet til Vestre Engvej 11 i Bogense.

OPLEV PLADSEN

SE 360 GRADERS BILLEDER FRA PLADSEN HER

SVØMMEHAL PÅ PLADSEN

Duk op og dyk ned i Bogenses sjoveste vandland, hvor der er noget for både voksne og børn. Her er temperaturen altid 29 grader, så uanset om det regner, sner eller er et strålende vejr, er der altid behageligt at være. Og altid med kig til naturen gennem badelandets store panoramavinduer.

AKTUELLE TILBUD

Snup en billig ferie i fantastiske omgivelser med masser af aktiviteter, restauranter og oplevelser for hele familien.
Menu